Een gereviseerde turbo of toch een nieuwe turbo?

Vaak genoeg wordt er beweerd dat gereviseerde turbo`s van mindere kwaliteit zijn vergeleken met de originele Nieuw turbo`s van de grote turbo leveranciers.


Ook door de grote turbo leveranciers werd er tot op een paar jaar geleden nog volop beweerd dat je toch beter een originele nieuwe turbo kunt aanschaven dan een gereviseerde turbo, met name de VNT-turbo`s waren nogal vaak reden tot discussie “revisie turbo of een nieuwe”.


Toch vreemd dat de grotere turbo fabrikanten fel tegen de turbo revisiebedrijven waren die dus wel de VNT-turbo`s reviseerde, en dan komen vervolgens de grote turbo leveranciers zelf ook met een Productlijn van origineel gereviseerde turbo`s.

Was het niet zo dat je VNT-turbo`s niet gereviseerd moest kopen, maar beter een originele nieuwe turbo? Of is het gewoon een kwestie van Omzet die de turbo fabrikanten dus misliepen omdat de VNT-turbo`s gereviseerd werden door diverse turbo revisiebedrijven, en de turbo fabrikanten hun Omzet dus zagen dalen.


Wat wel een feit is dat er tegenwoordig steeds meer turborevisie bedrijven het licht hebben gezien. En turbo`s zijn gaan reviseren.

Wat vaak bij deze bedrijven het probleem is dat ze de turbo`s reviseren met zeer goedkope turbo onderdelen via eBay. Wat het nadeel is van deze producten uit het verre oosten, is dat de kwaliteit van deze eBayproducten nogal te wensen over laat. Waardoor de turbo`s fluiten, een verkeerde pasvorm hebben of erger nog, dat de gebruikte materialen van een dusdanige slechte kwaliteit zijn dat de turbo geen lange levensduur heeft.


Laatst kwam er een klant bij Turbopro die een nieuwe turbo had gekocht via EBay voor € 300,- Deze turbo had het wel geteld een 2 dagen volgehouden. Nog steeds knap als je bekijkt hoe deze turbo opgebouwd was. Een turbo reviseren met onderdelen van de hoogste kwaliteit is nog altijd de goedkoopste oplossing.

Hoewel ik steeds vaker de opmerking van klanten krijg “Daar kost een gereviseerde turbo maar € 150,- “
Dan hoef ik volgens mij niet uit te leggen met wat voor een kwaliteit onderdelen die turbo gebouwd is.